Siirry sisältöön

Kuparilehti ’Malayan Gem’

Episcia cupreata

Kuparilehti kuuluu samaan sukuun kuin kodin tutut saintpauliat ja soilikit. Kasvi on kotoisin trooppisesta Etelä-Amerikasta, erityisesti Andien alueelta. Kasvi kukkii herkästi ja kukat ovat söpöt, mutta tämän kasvin erikoisuus on kuitenkin upeat, nahkamaiset ja hyvin kauniit lehdet. Kuparilehti kasvaa matalana, leviävänä kasvina ja muodostaa helposti juuria, kun sen versot koskettavat maata.
Malayan Gem – lajikkeen lehdet ovat erityisen upeat -violetit ja kiiltävät. Kukat ovat lakanpunaiset.

Hoito-ohjeet:

  • Valo: Episcia viihtyy parhaiten kirkkaassa, mutta epäsuorassa valossa. Suora auringonpaiste voi polttaa sen lehdet. Kasvi sietää myös puolivarjoa, mutta lehtien värit voivat olla kirkkaampia kirkkaammassa valossa.
  • Kastelu: Kasvi pidetään tasaisen kosteana, mutta ei liian märässä maassa. Mullan pintakerroksen annetaan hieman kuivua kastelujen välillä. Ylikastelu voi johtaa juurten mätänemiseen.
  • Kasvualusta: kuparilehti tarvitsee hyvin vettä läpäisevän, ilmavan kasvualustan. Hyvä seos on esimerkiksi turpeen, perliitin ja hiekan yhdistelmä.
  • Lannoitus: keväällä ja kesällä kasvia voi lannoittaa kevyesti kerran kuukaudessa nestemäisellä huonekasvilannoitteella.

A. Kuvan kaltainen kasvi hyvin juurtuneena ja kasvuun lähteneenä ilman ruukkua

B. Kuvan kaltainen kasvi huolella käsin istutettuna. Ruukun halkaisija 10 -12cm

-> haluatko monta pistokasta samaan ruukkuun? Osta yksi ruukussa, ja haluamasi lisäpistokasmäärä pistokkaina niin istutamme sinulle kasvin valmiiksi!

Hinta (sis. alv):

5,50 7,90 

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös