Siirry sisältöön

Samettiköynnösvehka

Philodendron hederaceum micans

Samettiköynnösvehka on yksi helpoimmista ja kestävimmistä huonekasveista. Kasvi on kotoisin Karibian saarilta. Kasvi kiipeilee ja sopiikin amppeliin, hyllylle tai tukea vasten kasvamaan – pienempänä myös ihan tavallisessa ruukussa. Lehdet ovat tummanvihreitä, sydäemenmuotoisia ja niissä on samettinen pinta, joka heijastaa valoa kauniisti, antaen niille lähes metallinhohtoisen ilmeen. Uudet lehdet ovat usein kuparinruskeita tai pronssinsävyisiä ennen kuin ne hiljalleen muuttuvat vihreiksi. Lehden tausta on kauniin violetti. Kasvi kasvaa köynnösmäisesti ja voi saavuttaa useiden metrien pituuden, jos se saa tarpeeksi tilaa ja tukea. Samettivehka kasvaa nopeasti, sen lehdet ovat todella kauniit ja kasvi viihtyy myös varjossa. Tuettuna lehden koko on isompi ja roikkuvana vähän pienempi.

Samettiköynnösvehka puhdistaa erittäin tehokkaasti huoneenilmaa

Hoito

  • Valo:  viihtyy parhaiten hajavalossa, mutta se sietää myös vähäistä varjoa. Suora auringonvalo voi polttaa lehdet, joten paras sijoituspaikka on ikkuna, jossa on suodatettua valoa.
  • Kastelu: Pidä multa tasaisesti kosteana, mutta vältä liikakastelua. Anna pintamullan kuivua hieman kastelukertojen välillä.
  • Ilmankosteus: Kasvi viihtyy korkeassa ilmankosteudessa, mutta se sietää myös normaalia huoneilmaa. Sumuttelu voi jättää lehtiin jälkiä
  • Lämpötila: Ihanteellinen lämpötila on 18-27 °C. Kasvi ei pidä kylmistä vedoista tai lämpötilan äkillisistä vaihteluista.
  • Lannoitus: Kasvukauden aikana (kevät ja kesä) kasvia voidaan lannoittaa kevyesti noin kerran kuukaudessa huonekasveille tarkoitetulla lannoitteella
  • Lisäys:  helppo lisätä pistokkaista. Leikkaa varresta pätkä, jossa on vähintään yksi lehti ja ilmajuuri, ja aseta se veteen tai suoraan multaan juurtumaan.
  • Tukeminen: Kasvi voi kasvaa sekä roikkuen amppelissa että kiivetä ylöspäin tuen avulla, kuten sammalpylvään tai säleikön.

Meillä kasvatetut, hyvinvoivat kasvit myynnissä. Pistokkaissa useampi lehti, hyvät juuret ja uutta kasvua.

MYYNNISSÄ:

A. Kasvi hyvin juurtuneena ja kasvuun lähteneenä ilman ruukkua.

B. Kasvi huolella käsin istutettuna. Ruukun halkaisija 10 -12cm

-> haluatko monta pistokasta samaan ruukkuun? Osta yksi ruukussa, ja haluamasi lisäpistokasmäärä pistokkaina niin istutamme sinulle kasvin valmiiksi!

Kiinnitysklipsit kasveille KAMPPANJATUOTE!

 

Hinta (sis. alv):

4,90 6,90 

Ruukun halkaisija: 12

Kasvin korkeus ruukkuineen: 20cm

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös