Siirry sisältöön

Purppurajuoru

Tradescantia pallida

Purppurajuoru on kotoisin Keski- ja Etelä-Amerikan trooppisilta alueilta. Kasvin lehdet ovat näyttäviä ja väriltään syvän purppuraisia tai violetteja. Kasvin kukat ovat pieniä, kolmiterälehtisiä ja väriltään vaaleanpunaisia tai vaaleanvioletteja. Kasvi on hyvin helppohoitoinen ja sietää monenlaisia olosuhteita, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan aloittelijoille.

Hoito

  • Valo: Purppurajuoru viihtyy parhaiten kirkkaassa, epäsuorassa valossa. Se sietää myös suoraa auringonvaloa, mikä voi itse asiassa syventää lehtien purppuran sävyä. Liian vähäinen valo voi heikentää lehtien värikkyyttä ja kasvua.
  • Kastelu: Pidä multa tasaisen kosteana, mutta vältä liikakastelua. Anna pintamullan kuivua kastelukertojen välillä. Kasvi kestää myös ajoittaista kuivuutta.
  • Ilmankosteus: Purppurajuoru viihtyy hyvin normaalissa huoneilmassa eikä vaadi erityisen korkeaa ilmankosteutta.
  • Lämpötila: Ihanteellinen lämpötila on 18-24 °C. Kasvi ei pidä kylmistä vedoista tai lämpötilan äkillisistä vaihteluista. Se voi menestyä ulkona lämpimillä alueilla, mutta on suojattava pakkaselta.
  • Lannoitus: Kasvukauden aikana (kevät ja kesä) kasvia voidaan lannoittaa noin kerran kuukaudessa laimealla, huonekasveille tarkoitetulla lannoitteella. Talvella lannoitusta voi vähentää tai lopettaa.
  • Lisäys: Purppurajuorua on helppo lisätä varrenpistokkaista. Leikkaa varresta pätkä, jossa on vähintään yksi lehti, ja aseta se veteen tai kosteaan multaan juurtumaan. Juuret kehittyvät yleensä nopeasti.
  • Istutus: Kasvi kannattaa istuttaa uudelleen keväällä, jotta sen juurilla on tilaa kasvaa ja se saa tuoretta multaa. Purppurajuoru voidaan myös kasvattaa ulkona, missä se voi levitä nopeasti ja peittää maata.

Meillä juurrutetut ja istutetut kasvit myynnissä.

Myytävänä:

A. Juurrutettu pistokas

B. Valmiiksi istutettu kasvi, jossa useampi verso.

 

 

Hinta (sis. alv):

4,60 5,90 

6 cm ruukku

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös