Siirry sisältöön

Pikkuliisanjuoru

Callisia gentlei var. ’elegans’

Pikkuliisanjuoru on kotoisin Hondurasista ja Guatemalasta. Suomalainen nimi on itse asiassa harhaanjohtava, koska kyseessä ei suinkaan ole juorukasvi vaan  hämähäkkikukkakasvien (Commelinaceae) heimoon kuuluva kasvi. Itse tykkäänkin käyttää enemmän nimeä Callisia.  Kasvin   lehdet ovat pitkät, kapeat ja teräväkärkiset. Niissä on kaunis juovitus, jossa yhdistyy tummanvihreitä ja hopeanvalkoisia raitoja. Lehtien alapinnat ovat usein purppuraiset. Kukat ovat pieniä ja vaaleanvioletteja tai valkoisia. Vaikka kasvia kasvatetaankin varmasti sen upeiden lehtien takia, ovat kukat itse asiassa aika söpöt.  Callisia kasvaa yleensä noin 15-30 cm korkeaksi ja leviää laajalle alueelle, koska se kasvaa matalana ja leviävänä.

Callisia viihtyy mainiosti myös terraariossa, lasikossa, vivaariossa etc.

Hoito:

  • Valo: Kasvi viihtyy parhaiten kirkkaassa, epäsuorassa valossa. Se sietää myös puolivarjoa, mutta liian hämärässä sen kasvu voi hidastua ja lehtien värit saattavat haalistua.
  • Kastelu: Callisiapitää tasaisesta kosteudesta, mutta se ei saa olla jatkuvasti märkä. Multa saa hieman kuivua kastelujen välillä, mutta ei kokonaan kuivaksi. Talvella kastelua voi vähentää.
  • Ilmankosteus: Kasvi viihtyy normaalissa huoneilmassa, mutta säännöllinen sumuttelu voi olla hyödyllistä etenkin talvella, kun huoneilma on kuiva.
  • Lämpötila: Optimaalinen lämpötila kasville on 18-24 astetta. Se ei kestä kylmää ja kannattaa suojata vedolta ja lämpötilan äkillisiltä vaihteluilta.
  • Lisääminen: Callisia on helppo lisätä pistokkaista. Pistokkaat juurtuvat nopeasti vedessä tai suoraan kosteassa kasvualustassa. Pistokkaiden ottaminen keväällä tai kesällä on suositeltavaa.

Myynnissä:

Hyvässä kasvussa oleva juurtunut kasvi ruukussa. Ruukussa useampi pistokas.

Callisia ei sovi eläinkotiin, mutta on täysin myrkytön ihmisille, eli lapsikotiin sopii mainiosti.

 

MUISTA MYÖS VIHERPISTOKKAAN KÄTEVÄT KIINNITYSKLIPSIT – JOTKA SOPIVAT HYVIN TÄHÄN TUOTTEESEEN!

Kiinnitysklipsit kasveille KAMPPANJATUOTE!

Hinta (sis. alv):

6,90 

Varastossa

Ruukun koko 10cm

Kasvin korkeus 15 cm.

 

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös