Siirry sisältöön

Piikkikruunu

Euphorbia milii

Piikkikruunu  on kotoisin Madagaskarilta, ja se kuuluu tyräkkikasvien (Euphorbiaceae) heimoon. Piikkikruunulla on paksu, piikikäs varsi, joka voi kasvaa jopa metrin korkuiseksi. Piikit ovat kovat ja terävät, ja niiden pituus vaihtelee. Lehdet ovat soikeita ja kiiltäviä, ja ne sijaitsevat yleensä uusien kasvustojen kärjissä. Vanhemmat lehdet putoavat usein pois. Kukat ovat pieniä, mutta niitä ympäröivät värikkäät suojuslehdet, jotka tekevät kasvista näyttävän. Kukinta-aika voi jatkua ympäri vuoden, mutta se on runsaimmillaan keväästä syksyyn.

Kukat kestävät pitkään ja kasvi kukkii keväästä syksyyn. Kannattaa kuitenkin poistaa kuihtuneet kukkatähkät.

HOITO

  • Valo: Kasvi viihtyy parhaiten kirkkaassa valossa, ja se sietää myös suoraa auringonvaloa. Riittävä valo on tärkeää kukinnan kannalta.
  • Lämpötila: Ihanteellinen lämpötila on 18–24 °C. Piikkikruunu sietää kuumuutta hyvin, mutta se ei pidä alle 10 °C lämpötiloista.
  • Kastelu: Kasvia tulisi kastella säännöllisesti kasvukauden aikana, mutta mullan tulisi antaa kuivahtaa kastelujen välillä. Talvella kastelua vähennetään.
  • Maaperä: Kasvi viihtyy hyvin hyvin läpäisevässä ja hiekkapitoisessa kasvualustassa. Erikoistyräkki- tai kaktusmulta sopii mainiosti.
  • Lannoitus: Piikkikruunua voidaan lannoittaa kasvukauden aikana kerran kuukaudessa nestemäisellä lannoitteella.

Piikkikruunu sisältää maitiaisnestettä, joka on myrkyllistä. Se voi aiheuttaa ihoärsytystä ja on myrkyllistä nieltynä, joten kasvia tulisi käsitellä varoen ja pitää se poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta.

PÄÄKUVASSA EMOKASVI.

Kasvi meillä valmiiksi istutettuna 10 cm ruukkuun  sopivaan kasvualustaan.

Hinta (sis. alv):

6,50 

Varasto loppu

Korkeus 30cm
Leveys 12cm

– sopii eläinkotiin

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös