Siirry sisältöön

Peikonlehti Monstera pinnatipartita

Monstera pinnatipartita

Monstera pinnatipartita on kiehtova ja hieman harvinaisempi peikonlehtien sukuun kuuluva laji. Kasvi on kotoisin Keski- ja Etelä-Amerikan sademetsistä, erityisesti Costa Ricasta ja Panamasta. Lehdet ovat väriltään syvän vihreitä  ja vanhetessaan kasvin lehtiin tulee halkeamia ja uurteita. Kasvi on ehdottomasti yksi Monstera – suvun helpoimmin kasvatettavista lajeista ja viihtyy helposti myös kotioloissa. Nopeasti kasvavana lajina siitä saa nopeasti ison ja rehevän viherkasvin kotiin.

Monstera – sukuun syvemmin hurahtaneelle: mietitkö miten pinnatipartita eroaa Monstera  Perusta? Kasvit tosiaan voivat ensivilkaisultaan näyttää samalta, mutta ovat eri lajeja. Pinnatipartitan lehdissä on selvästi eri vihreän sävyjä ja lehtien muoto ja koko kehittyy selvästi kasvin kasvaessa.  Perulla taas lehdille on ominaista selvät rypyt, paksut lehdet ja kyynelmäinen lehden muoto. Perun väritys on tasaisempi ja tummanvihreä.

HOITO

  • Valoisa paikka suojattuna paahteelta sopii pinnatipartitalle – esimerkiksi itä – tai länsi-ikkuna tai kasvivalo
  • Kastele kun multa hieman kuivahtaa –  älä päästä kasvualustaa täysin kuivaksi
  • Lannoita keväästä syksyyn viherkasvilannoitteella

Myynnissä isot ja elinvoimaiset, isot kasvit. Ruukun koko 13 cm. Juuri istutettu uuteen ruukkuun. Vähintään kuvan kokoiset kasvit myynnissä.

 

 

 

Hinta (sis. alv):

9,00 

Varastossa

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös