Siirry sisältöön
Ale!

Neulavehka

Monstera andansonii

Neulavehkaa kutstutaan usein myös Monstera Minima – nimellä, mutta oikeasti kasvi ei kuulu Monstera – sukuun. Kasvi on kotoisin Maleisian ja Thaimaan sademetsistä, Kasvutavaltaan se muistuttaa peikonlehteä, mutta lehdet ovat pienemmät, ja epäsymmetrisemmin liuskoittuneet. Helppohoitoinen Neulavehka sopii kaikille!

HOITO

  • Sijainti ja valo: Rhaphidophora tetrasperma viihtyy parhaiten kirkkaassa, epäsuorassa valossa. Se sietää myös puolivarjoa, mutta liian vähäinen valo voi hidastaa kasvua ja vähentää lehtien halkioiden määrää.
  • Lämpötila: Kasvi suosii lämpimiä olosuhteita eikä kasvi siedä kylmää tai vetoa.
  • Kastelu: Kasvi viihtyy tasaisesti kosteassa maaperässä, mutta ei siedä liiallista kastelua. Kastelujen välillä pintamullan tulee antaa kuivua hieman. Talvella kastelun määrää voidaan vähentää.
  • Maaperä: Hyvin vettä läpäisevä, ravinteikas ja ilmava kasvualusta on suositeltava. Kaktus- tai orkideamullan ja tavallisen huonekasvimullan sekoitus toimii hyvin.
  • Lannoitus: Lannoita kasvia kasvukauden (kevät ja kesä) aikana kerran kuukaudessa tasapainoisella, laimealla huonekasvilannoitteella. Talvella lannoitusta ei yleensä tarvita.
  • Tukeminen:  Neulavehka on kiipeilevä kasvi ja hyötyy tukemisesta. Voit käyttää apuvälineitä, kuten sammalpylvästä tai ritilää, jota pitkin se voi kiivetä tai  voit myös kasvattaa sitä amppelikasvina, jolloin varret voivat roikkua vapaasti. Erittäin hyvin tukemiseen sopii myös meiltä tilattavat kasviklipisit, joilla voit kiinnittää kasvin versot ikkunaan tai seinäpinnoille turvallisesti.
  • Leikkaaminen: Voit leikata kasvia hallitaksesi sen kokoa tai muotoa. Leikkaaminen tapahtuu parhaiten keväällä. Leikkaa varovasti juuri lehtinivelen alapuolelta, jolloin kasvi haarautuu ja tulee tuuheammaksi.

Juuri meillä käsin uuteen ruukkuun istutettu, hyvässä kasvussa oleva kasvi. Ruukun koko 12 cm.

Kasvin korkeus noin 20-25cm

MUISTA MYÖS VIHERPISTOKKAAN KÄTEVÄT KIINNITYSKLIPSIT – JOTKA SOPIVAT HYVIN TÄHÄN TUOTTEESEEN!

Kiinnitysklipsit kasveille KAMPPANJATUOTE!

Hinta (sis. alv):

Alkuperäinen hinta oli: 13,90 €.Nykyinen hinta on: 11,90 €.

Varastossa

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös