Siirry sisältöön

La Lot -Pippuri Piper sarmentosum

Piper sarmentosum

LA LOT – pippurom  luonnollinen levinneisyysalue ulottuu Thaimaasta Laosin ja Kambodžan kautta Vietnamiin, jossa sen lehtiä on pitkään syöty vihanneksena. Kasvia kasvatetaan nykyään viljelyyn laajasti ympäri maailman lämpimissä oloissa. La Lot – pippurin  -lehtiä käytetään melko paljon vietnamilaisessa keittiössä. Isoilla sydämenmuotoisilla lehdillä on mieto pippurinen maku ja hyvin ainutlaatuinen tuoksu . Lo lot pippurin  lehdet sekoitetaan usein beteli -kasvin lehtiin, vaikka kyseessä on kaksi täysin eri kasvia.

Tätä kasvia voi siis hyvin kasvattaa ihanana, tuoksuvana huonekasvina vaikka keittiössä tai voit viljellä sitä syötäväksi. Nopeakasvuisena ja hyvin helposti viihtyvänä se on mitä mainioin kasvi – omituista, että sitä on hyvin vaikea saada Suomesta tuoreena.

HOITO:

  • Puolivarjoisa paikka paras, mutta kasvaa myös varjoisassa
  • Rikas ja hyvälaatuinen multa sopii pippurikasveille parhaiten
  • Iso ruukku on tarpeen
  • Voit kasvattaa pippuria sisällä tai ulkona tai parvekkeella  (myös kasvihuoneessa, mutta siellä se vallan villiintyy:-)
  • Mikäli kasvatat kasvia ulkona tai parvekkeella – huomioi että isot kasvit kestävät jopa 0-kelejä (pienet eivät)
  • Kastele keväästä syksyyn reilusti, talvella vähennä kastelua
  • Lannoita säännöllisesti (huom. – mikäli meinaat syödä lehtiä, käytä vihanneksille  tarkoitettua lannoitetta – chileille sopiva lannoite on paras.

Kasvi 13 cm ruukussa – korkeus 40-50cm. Meillä kasvatetut, todella hyvin hoidetut kasvit. HUOM! Kasvit ovat juuri istutettu uuteen ruukkuun, mutta varaudu silti vaihtamaan ruukkua vielä keväällä, mikäli haluat tuuhean kasvin.

 

Hinta (sis. alv):

18,90 

Varasto loppu

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös