Siirry sisältöön

Kultaköynnös ’Shangri La’ juurtunut pistokas

Epipremnum pinnatum ’Shangri La’

Kultaköynnös on yksi tutuimmista huonekasveistamme. Se on alun perin kotoisin Salomonsaarilta Uudesta Guineasta,  ja se on tarkkaan ottaen liaanikasvi, mutta useimmiten sitä sanotaan köynnökseksi. Huonekasvina sitä on kasvatettu jo pitkään. Kultaköynnös on todella vähään tyytyvä, nopeasti kasvava ja helppo huonekasvi. Erilaisia lajikkeita on todella paljon – jolloin sekä lehtien väritys että muoto vaihtelee. Meillä Viherpistokkaassa on laaja kultaköynnöskokoelma ja usein on tarjolla paljon erilaisia vaihtoehtoja.

Shangri La – lajike on yksi erikoisimmista kultaköynnöksistä (myydään myös joskus Gozilla – nimellä). Sen lehdet ovat supussa ja ryppyiset. Kasvuvoima on voimakas ja kasvi viihtyy helposti kotioloissa.

HOITO:

  • Viihtyy valoisassa tai puolivarjoisassa paikassa paahteelta suojattuna.
  • Valo vaikuttaa lehtien väritykseen.
  • Kastele kun multa hieman kuivahtaa – ei pidä jatkuvasta märkyydestä.
  • Lannoita kasvukaudella kahden viikon välein nestemäisellä lannoitteella.

 

A. Kuvan kaltainen kasvi hyvin juurtuneena ja kasvuun lähteneenä ilman ruukkua.  Pituus 20-35 cm, paljon lehtiä. Huom! Pikkukasvien haarautuneisuus ja koko vaihtelevat kasvin erityisluontoisen kasvutavan takia.

B. Kuvan kaltainen kasvi huolella käsin istutettuna. Ruukun halkaisija 12cm. RUUKKU EI OLE AMPPELI.

-> haluatko monta pistokasta samaan ruukkuun? Osta yksi ruukussa, ja haluamasi lisäpistokasmäärä pistokkaina niin istutamme sinulle kasvin valmiiksi!

Hinta (sis. alv):

6,50 9,00 

Korkeus n. 20 cm

Ruukku 12 cm

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös