Siirry sisältöön

Juoru  ’Nanouk’

Tradescantia albiflora  ’Nanouk’

Nanouk – juoru on upean värinen ja helppohoitoinen huonekasvi, joka kuuluu hämähäkkikasvien (Commelinaceae) heimoon. Nanouk-juorun lehdet ovat paksuja, mehikasvimaisia ja niiden väri vaihtelee vihreän, vaaleanpunaisen ja valkoisen välillä. Lehdet ovat usein raidallisia ja niiden väri voi vaihdella kasvuolosuhteista riippuen. Kasvi tuottaa pieniä, vaaleanpunaisia tai valkoisia, suloisia kukkia. Kasvi kasvaa yleensä matalana ja leviävänä kasvina, ja sen varret voivat roikkua alas. Kasvi on hyvin helppohoitoinen ja sietää monenlaisia olosuhteita, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan aloittelijoille.

Hoito

  • Valo: Nanouk-juoru viihtyy parhaiten kirkkaassa, epäsuorassa valossa. Se sietää myös osittaista varjoa, mutta liian vähäinen valo voi heikentää lehtien värikkyyttä. Liian voimakas suora auringonvalo voi polttaa lehdet.
  • Kastelu: Pidä multa tasaisen kosteana, mutta vältä liikakastelua. Anna pintamullan kuivua kastelukertojen välillä. Ylikastelu voi johtaa juurimätään, joten varmista, että ruukussa on hyvä vedenpoisto.
  • Ilmankosteus: Nanouk-juoru viihtyy hyvin normaalissa huoneilmassa, mutta korkeampi ilmankosteus voi edistää kasvua. Se ei vaadi erityisen korkeaa ilmankosteutta.
  • Lämpötila: Ihanteellinen lämpötila on 18-24 °C. Kasvi ei pidä kylmistä vedoista tai lämpötilan äkillisistä vaihteluista.
  • Lannoitus: Kasvukauden aikana (kevät ja kesä) kasvia voidaan lannoittaa noin kerran kuukaudessa huonekasveille tarkoitetulla lannoitteella. Talvella lannoitusta voi vähentää tai lopettaa.
  • Lisäys: Nanouk-juorua on helppo lisätä varrenpistokkaista. Leikkaa varresta pätkä, jossa on vähintään yksi lehti, ja aseta se veteen tai kosteaan multaan juurtumaan. Juuret kehittyvät yleensä nopeasti, ja pistokkaat voivat alkaa kasvaa muutamassa viikossa.
  • Istutus: Kasvi kannattaa istuttaa uudelleen keväällä, jotta sen juurilla on tilaa kasvaa ja se saa tuoretta multaa.

Turvallinen eläinkotiin.

Myynnissä tuuhea ja hyvinvoiva kasvi 10 cm ruukussa – korkeus noin 20cm.

 

Hinta (sis. alv):

4,50 

Varastossa

6 cm ruukku

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös