Siirry sisältöön

Hoya merrillii pistokas

Hoya merrillii

Hoya merrillii on kotoisin Filipiineiltä. Lehdet ovat suuria, paksuja ja vahamaisia,  tummanvihreitä ja niissä voi olla vaaleampia suonia, mikä lisää niiden koristeellisuutta. Hoya merrillii tuottaa tiiviitä kukintorykelmiä, joissa on pieniä, tähtiä muistuttavia kukkia. Kukat ovat usein kermanvalkoisia tai vaaleanpunaisia ja niissä on voimakas, makea tuoksu.

Hoito-ohjeet

  • Valo: Hoya merrillii viihtyy parhaiten kirkkaassa, epäsuorassa valossa. Suora auringonpaiste voi polttaa lehdet, mutta liian vähäinen valo voi estää kukinnan.
  • Lämpötila: Tämä kasvi pitää lämpimistä olosuhteista, eikä se siedä kylmää. Ihanteellinen lämpötila on 18-26 °C.
  • Kastelu: Hoya merrillii tarvitsee säännöllistä, mutta kohtuullista kastelua. Maaperän tulisi saada kuivua kastelujen välillä, sillä liiallinen kosteus voi aiheuttaa juurimätää. Talvella kastelua voidaan vähentää.
  • Lannoitus: Kasvukauden aikana (kevät ja kesä) Hoya merrillii hyötyy säännöllisestä lannoituksesta. Käytä laimeaa nestemäistä lannoitetta noin kerran kuukaudessa.
  • Ruukku ja maaperä: Hyvin ojitettu maaperä on tärkeä. Voit käyttää kaktus- tai orkideamultaa, johon on lisätty perliittiä tai orkideakuorta parantamaan veden läpäisykykyä.

Sopii myös eläinkotiin.

Myynnissä vastaleikattu, virkeä pistokas: varsi + 1–2 lehteä. Muistathan, että paras pistokas on pienehkö – yhden tai kahden lehden pistokas. Ison pistokkaan energia menee lehtien ylläpitoon, eikä välttämättä energiaa jää juurien kasvattamiseen

 

Hinta (sis. alv):

9,90 

Varastossa

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös