Siirry sisältöön

Hoya quinquenervia ruukussa

Hoya quinquenervia

Hoya quinquenervian lehdet ovat paksuja, soikeita ja vahapintaisia, kuten monilla muillakin Hoya-lajeilla. Lehdet ovat yleensä vihreitä, ja niiden pinnalla voi olla havaittavissa viisi selvää suonirakennetta, josta nimi ”quinquenervia” (viisisuoninen) on peräisin.  Kukat ovat posliinimaiset, tähdenmalliset ja keltaiset. Kukat tuoksuvat ihanan makeilta erityisesti iltaisin.

Hoito-ohjeet:

  • Valo: Hoya quinquenervia viihtyy parhaiten kirkkaassa, epäsuorassa valossa. Se voi sietää jonkin verran varjoa, mutta kukinnan edistämiseksi runsaampi valo on eduksi. Suoraa auringonvaloa on kuitenkin hyvä välttää, sillä se voi polttaa lehdet.
  • Kastelu: Kasvi tarvitsee säännöllistä kastelua, mutta se ei siedä seisovaa vettä. Anna maaperän kuivahtaa kastelujen välillä, erityisesti talvikaudella. Liiallinen kastelu voi aiheuttaa juurimätää.
  • Ilmankosteus: Kuten monet trooppiset kasvit, myös Hoya quinquenervia pitää korkeasta ilmankosteudesta, mutta se pärjää hyvin myös tavanomaisessa huoneilman kosteudessa.
  • Kasvualusta: Hyvin vettä läpäisevä kasvualusta, kuten orkideoille tai epifyyteille sopiva multa, toimii hyvin. Kasvualustan tulisi olla ilmava ja kevyesti happamampi.
  • Lannoitus: Kasvukaudella keväästä syksyyn kasvia voi lannoittaa säännöllisesti noin kerran kuukaudessa miedolla nestemäisellä lannoitteella, joka on suunniteltu kukkiville kasveille.

MYYNNISSÄ:

Hyvässä kasvussa oleva kasvi –  meillä hoidettu ja käsin istutettu 9 cm ruukkuun.

Korkeus n. 20 cm .

Hinta (sis. alv):

11,90 

Varastossa

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös