Siirry sisältöön

Peikonlehti Monstera siltepecana

Monstera siltepecana

Kasvi on kotoisin Keski- ja Etelä-Amerikan trooppisista sademetsistä ja on suosittu huonekasvina sen ainutlaatuisten lehtiensä ja helppohoitoisuutensa vuoksi. Kasvilla on upeat mutta pienehköt lehdet ja se viihtyy hyvin kiipeilemässä tai tuettuna.

Hoito

  • Valo: Monstera siltepecana viihtyy parhaiten kirkkaassa, epäsuorassa valossa. Se sietää myös hieman varjoa, mutta liian vähäinen valo voi hidastaa kasvua ja vähentää lehtien värikkyyttä. Suoraa auringonvaloa tulee välttää, sillä se voi polttaa lehdet.
  • Kastelu: Pidä multa tasaisen kosteana, mutta vältä liikakastelua. Anna pintamullan kuivua kastelukertojen välillä. Kasvi kestää hyvin ajoittaista kuivuutta, mutta säännöllinen kastelu on suositeltavaa parhaan kasvun saavuttamiseksi.
  • Lämpötila: Ihanteellinen lämpötila on 18-27 °C. Kasvi ei siedä kylmää ja on suojattava vedolta ja äkillisiltä lämpötilan vaihteluilta.
  • Lannoitus: Kasvukauden aikana (kevät ja kesä) kasvia voidaan lannoittaa kevyesti noin kerran kuukaudessa huonekasveille tarkoitetulla lannoitteella.
  • Lisäys: Monstera siltepecanaa on helppo lisätä pistokkaista. Ota varresta pätkä, jossa on vähintään yksi lehti ja ilmajuuri, ja aseta se veteen tai suoraan multaan juurtumaan.
  • Tukeminen: Kasvi voi kasvaa sekä roikkuen amppelissa että kiivetä ylöspäin tuen avulla,  esimerkiksi meillä myytävät kiinnitysklipsit sopivat tälle kasville mainiosti.

MYYNNISSÄ:

Hyvinvoiva kasvi istuettuna 12 cm ruukkuun.  Ruukussa useampi pistokas.

Kiinnitysklipsit kasveille KAMPPANJATUOTE!

 

 

 

Hinta (sis. alv):

8,90 

Vain 3 varastossa

Pistokkaiden koko hieman vaihtelee: 20-40 cm

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös