Siirry sisältöön

Tacinga inamoena ‘Marlon’s Dwarf’ nupullinen kasvi

Tacinga inamoena ‘Marlon’s Dwarf’ (Tacinga subcylindrica)

Taas yksi harvinaisuus Viherpistokkaalla! Brasiliasta kotoisin oleva Tacinga – kaktus on läheistä sukua Opuntia – suvulle, mutta on kasvutavaltaan pienempi – suorastaan miniatyyri – ja olemukseltaan sirompi.  Parasta tässä kaktuksessa on kukkimisikä: kasvi nimittäin kukkii jo hyvin nuorena yksilönä, kasvin kokoon nähden melko isokokoisin, oranssinpunaisin kukin.

HOITO

  • Valoisa tai jopa aurinkoinen  paikka on on kasville sopiva, runsas valo on kukinnalle ehdoton.
  • Kastele reilusti kerralla ja anna mullan sitten kuivahtaa kasvukaudella keväästä syksyyn
  • Älä koskaan jätä seisovaa vettä suojaruukkuun tai aluslautaselle – Tacinga ei pidä kosteasta kasvualustasta
  • Kesällä viihtyy hyvin myös ulkona, mutta tämä ei ole välttämätöntä kukinnalle
  • Vähennä kastelua syksyllä – talvikauden marraskuusta helmikuun loppuun kastele todella niukasti (vain noin kerran kuukaudessa tilkkanen vettä).
  • Lannoita kasvia säännöllisesti keväästä syksyyn – suosi lannoitetta jossa on paljon kaliumia (NPK – eli kasvilannoitteen merkinnöissä viimeisenä oleva luku korekammalla)
  • Tacinga viihtyy parhaiten hyvin läpäisevässä kasvualustassa: esimerkiksi kaktusmullan ja perliitin (reilusti) seos sopii hyvin.

Kasvi ei ole myrkyllinen eläimille tai ihmisille , mutta kasvissa on hieman piikkejä, joten suosittelemme  sellaista paikkaa, jossa uteliaat eläimet tai pikkulapset eivät pääse ”tutkimaan” kaktusta lähemmin.

Myynnissä nupullinen kasvi.

Ruukun leveys 9 cm

Kasvin korkeus n.12-15 cm. Kasvissa nuppuja. HUOM! Tacinga on kestävä ja helposti viihtyvä kasvi, jonka pakkaamme huolella. Hyvin todennäköisesti nuput pysyvät kiinni ja aukeavat, mutta emme kuitenkaan voi taata tätä. 

Hinta (sis. alv):

9,00 

Varasto loppu

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös