Siirry sisältöön

Sarjaparsa vanha kanta

Asparagus umbellatus

Sarjaparsa on upea ja hauskannäköinen kasvi joka on kotoisin vain pieneltä Macaronesian saarelta. Tällä parsalla on upeat versot, jotka voivat kasvaa jopa yli metrin pituseksi. Varret ovat usein haarautuneita ja muodostavat upean ja  tuuhean kasvuston. Lehdet ovat neulamaisia ja hienojakoisia, ja ne ovat tosiasiassa muuntuneita varren osia, kuten muillakin parsakasveilla. Ne antavat kasvulle höyhenmäisen ulkonäön. Kasvin kukinnot ovat valkoisia ja muodostavat  muodostavat sateenvarjomaisen kukinnon.

HOITO:

  • Valo: Köynnösparsa viihtyy parhaiten kirkkaassa, epäsuorassa valossa. Se sietää myös hieman varjoa, mutta liian vähäinen valo voi hidastaa sen kasvua.
  • Lämpötila: Ihanteellinen lämpötila köynnösparsalle on 15–25 °C.
  • Kastelu: Kasvi tarvitsee tasaisen kosteuden, mutta ei pidä märkyydestä. Anna pintamullan kuivua hieman ennen uudelleenkastelua. Kesällä veden tarve on suurempi. Kastelun unohtuessa kasvi ei kuole, mutta voi varistaa lehtiään.
  • Maaperä: Hyvin vettä läpäisevä, ravinteikas multa on paras köynnösparsalle. Käytä esimerkiksi huonekasvimultaa, johon on lisätty perliittiä.
  • Lannoitus: Kasvukauden aikana (kevät ja kesä) köynnösparsaa voi lannoittaa säännöllisesti laimealla nestemäisellä lannoitteella noin kerran kuukaudessa.

MYYNNISSÄ: Upea ja hyvinvoiva iso kasvi 12 cm ruukussa. Kasvi on n. 35 cm.   Jaettu emokasvista keväällä ja jo hyvässä kasvussa.

Parsakasvit eivät ole suositeltavia eläinkotiin. Kasvin marjat ovat myrkyllisiä eläimille.

Hinta (sis. alv):

9,90 

Vain 1 varastossa

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös