Siirry sisältöön

Pikkusoilikki ruukussa

Streptocarpus saxorum

Ihana pikkusoilikki (tai amppelisoilikki) on todellinen vanhan ajan huonekasvi.  Lehdet ovat pitkänomaisia, hieman karvaisia ja harmaanvihreitä. Ne kasvavat vastakkaisina pareina pitkissä, roikkuvissa varsissa, mikä antaa kasville siroa ja kevyttä ulkonäköä.  Kukat ovat pieniä, torvimaisia ja  vaaleanvioletteja, joissa on vaaleampi keskusta. Kasvi pysyy suhteellisen pienikokoisena, yleensä noin 15-30 cm korkeana ja leviää myös sivusuunnassa. Pikkusoilikki sopii hyvin myös amppeliin.

Hoito

  • Valo: pikkusoilikki viihtyy parhaiten kirkkaassa, epäsuorassa valossa. Se kestää myös osittaista varjoa, mutta liian vähäinen valo voi heikentää kukintaa. Suora auringonvalo voi polttaa lehdet.
  • Kastelu: Pidä multa tasaisen kosteana, mutta vältä liikakastelua. Anna pintamullan kuivua hieman kastelukertojen välillä. Käytä huoneenlämpöistä vettä ja vältä veden roiskumista lehdille.
  • Lämpötila: Ihanteellinen lämpötila on 18-24 °C. Kasvi ei siedä kylmää ja on suojattava vedolta ja äkillisiltä lämpötilan vaihteluilta.
  • Lannoitus: Kasvukauden aikana (kevät ja kesä) kasvia voidaan lannoittaa noin kerran viikossa laimealla, huonekasveille tarkoitetulla lannoitteella. Talvella lannoitus voidaan vähentää tai lopettaa.

Myynnissä hyvinvoiva, kukkiva kasvi, jossa on useampi pistokas.

Kasvi on myrkytön, ja sopii eläin – ja pikkulapsikotiin.

Viimeiset kuvat emokasvista.

Hinta (sis. alv):

9,90 

Vain 3 varastossa

Ruukku: 13cm

Kasvin korkeus: n. 25 cm

Sopii myös eläinkotiin.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös