Siirry sisältöön
Ale!

Isomaija ’Dottie’

Calathea roseopicta ’Dottie’

Calathea roseopicta ’Dottie’  on kotoisin Etelä-Amerikan trooppisista sademetsistä, erityisesti Brasiliasta.  ’Dottie’-lajikkeen lehdet ovat tummanvihreät tai lähes mustat, ja niissä on kirkkaan vaaleanpunaisia kuvioita, jotka kiertävät lehden reunaa ja keskisuonta. Lehdet ovat soikeat ja niiden pinta on sileä ja hieman kiiltävä.

Hoito-ohjeet

  • Valo: Calathea roseopicta ’Dottie’ tarvitsee runsaasti kirkasta, epäsuoraa valoa. Se sietää myös puolivarjoa, mutta suora auringonvalo voi polttaa lehdet ja haalistuttaa niiden värit. Paras paikka on valoisa, mutta suoralta auringolta suojattu.
  • Lämpötila: Tämä kasvi viihtyy lämpimässä, ja ihanteellinen lämpötila on 18-24 °C. Se ei siedä kylmää ja vetoisia paikkoja.
  • Kastelu: Calathea roseopicta ’Dottie’ tarvitsee tasaisesti kosteaa maaperää. Kastelun tulee olla säännöllistä, mutta maaperän annetaan kuivua hieman kastelujen välillä. Kasvi ei pidä seisovasta vedestä, joten hyvä vedenpoisto on tärkeä. Käytä huoneenlämpöistä, pehmeää vettä, kuten sadevettä tai suodatettua vettä.
  • Ilmankosteus: Tämä kasvi vaatii korkeaa ilmankosteutta menestyäkseen hyvin. Kostea ilmasto voidaan saavuttaa käyttämällä ilmankostutinta tai sumuttamalla kasvia säännöllisesti. Aseta kasvi myös vesiastian päälle, johon on asetettu kiviä, jotta haihtuva vesi lisää ympäristön kosteutta.
  • Lannoitus: Kasvukauden aikana (kevät ja kesä) Calathea roseopicta ’Dottie’ hyötyy säännöllisestä lannoituksesta. Käytä laimeaa nestemäistä huonekasvilannoitetta noin kerran kuukaudessa. Talvella lannoitusta voidaan vähentää tai se voidaan lopettaa kokonaan.
  • Ruukku ja maaperä: Käytä hyvin ojitettua, kevyttä ja ilmavaa ruukkuseosta. Hyvä sekoitus on esimerkiksi turvetta, perliittiä ja orkideakuorta, mikä parantaa veden läpäisykykyä ja ehkäisee juurimätää.

 

Ruukun koko 12 cm.

Korkeus vähintään 35cm . Upea tuuhea ja iso kasvi!

Sopii eläinkotiin.

Hinta (sis. alv):

Alkuperäinen hinta oli: 19,90 €.Nykyinen hinta on: 16,90 €.

Varastossa

Korkeus 20-25 cm
Leveys 13cm

– sopii eläinkotiin

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös