Siirry sisältöön

Hoya paxtonii pistokas

Hoya paxtonii

Hoya paxtonii on harvinainen, Filippiineiltä kotoisin oleva posliinikukka. Se muistuttaa hieman pikkuposliinikukkaa (Hoya bella)  mutta lehdet ovat suipommat ja kasvutapa on pysty. Hoya paxtonii tuottaa tiheitä kukkarykelmiä, joissa kukat ovat pieniä, tähtimäisiä ja yleensä valkoisia tai vaaleanpunaisia. Kukilla on miellyttävä, makea tuoksu, joka houkuttelee pölyttäjiä luonnossa. Kukinta voi tapahtua useita kertoja vuodessa.

Hoito-ohjeet

  • Valo: Hoya paxtonii tarvitsee runsaasti kirkasta, epäsuoraa valoa. Se sietää jonkin verran suoraa auringonvaloa, mutta liiallinen suora auringonpaiste voi vahingoittaa lehtiä. Sopiva valaistus edistää kukintaa.
  • Lämpötila: Ihanteellinen lämpötila on 18-26 °C. Tämä kasvi ei siedä kylmää, joten talvella on tärkeää pitää se lämpimässä.
  • Kastelu: Kastelun tulee olla maltillista. Anna maaperän kuivua kastelujen välillä, sillä Hoya paxtonii ei pidä liiallisesta kosteudesta. Ylikastelu voi aiheuttaa juurimätää. Talvella kastelua voidaan vähentää.
  • Ilmankosteus: Hoya paxtonii viihtyy hyvin keskimääräisessä ilmankosteudessa, mutta se hyötyy ajoittaisesta sumuttamisesta etenkin kuivina kausina.
  • Lannoitus: Kasvukauden aikana (kevät ja kesä) Hoya paxtonii hyötyy säännöllisestä lannoituksesta. Käytä laimeaa nestemäistä lannoitetta noin kerran kuukaudessa.
  • Ruukku ja maaperä: Hyvin ojitettu maaperä on tärkeä. Käytä kaktusmultaa tai orkideamultaa, johon on lisätty perliittiä tai hiekkaa parantamaan veden läpäisykykyä. Ruukun tulee olla hyvin ojitettu, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois.

Sopii myös eläinkotiin.

Myynnissä vastaleikattu, virkeä pistokas: varsi + 2-4 lehteä. Muistathan, että paras pistokas on pienehkö – muutaman pistokas. Ison pistokkaan energia menee lehtien ylläpitoon, eikä välttämättä energiaa jää juurien kasvattamiseen

 

Hinta (sis. alv):

9,90 

Varastossa

nosto_kaikki-tuotteet

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös