Siirry sisältöön
Ale!

Hoya kerrii iso kasvi

Hoya kerrii

Hoya kerrii,  joka tunnetaan myös nimellä sydänposliinikukka, on kotoisin Kaakkois-Aasiasta (Thaimaa, Vietnam, Laos).  Lehdet todellakin ovat sydämenmuotoisia. Tästä kasvista näkee usein myytävän pelkkiä lehtiä pienessä ruukussa – valitettavasti kasvi tarvitsee kuitenkin kasvaakseen myös vartta, ja useinkaan nämä kauppakasvit eivät siis juurru. Hoya kerrii tuottaa pieniä, tähtimäisiä kukkia, jotka kasvavat tiheinä rykelminä. Kukat ovat yleensä vaaleanpunaisia tai valkoisia ja niissä on miellyttävä, makea tuoksu. Kukinta tapahtuu yleensä kesällä. Kerrii ei ole se helpoin kukitettava, mutta kukinnan onnistuessa, tuottaa sitäkin enemmän iloa kasvattajalleen.

Hoito-ohjeet

  • Valo: Hoya kerrii tarvitsee runsaasti kirkasta, epäsuoraa valoa. Se sietää jonkin verran suoraa auringonvaloa, mutta liian voimakas aurinko voi polttaa lehdet. Liian vähäinen valo voi hidastaa kasvua ja estää kukintaa.
  • Lämpötila: Ihanteellinen lämpötila on 18-26 °C. Kasvi ei siedä kylmää ja vetoisia paikkoja, joten talvella on hyvä pitää se lämpimässä sisätilassa.
  • Kastelu: Kastelun tulee olla maltillista. Anna maaperän kuivua kastelujen välillä, sillä Hoya kerrii ei pidä liiallisesta kosteudesta ja juuret voivat mädäntyä helposti. Talvella kastelua voidaan vähentää.
  • Lannoitus: Kasvukauden aikana (kevät ja kesä) Hoya kerrii hyötyy säännöllisestä, laimeasta lannoituksesta. Käytä tasapainoista nestemäistä lannoitetta noin kerran kuukaudessa.
  • Ruukku ja maaperä: Hyvin ojitettu maaperä on tärkeä. Käytä kaktus- tai orkideamultaa, johon on lisätty perliittiä tai hiekkaa parantamaan veden läpäisykykyä. Ruukun tulee olla hyvin ojitettu, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois.

Sopii myös eläinkotiin.

MYYNNISSÄ:

  • 4 kpl isoja, meillä kasvatettuja kasveja. Myynnissä juurikin kuvassa näkyvät kasvit
  • Juurruttamattomia lehtipistokkaita  LOPPUUNMYYTY

 

Hinta (sis. alv):

Alkuperäinen hinta oli: 34,50 €.Nykyinen hinta on: 28,90 €.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös