Siirry sisältöön

Herttalyhty ruukussa

Ceropegia woodii subsp. woodii

Herttalyhty on ihana huonekasvi, joka on kotoisin Etelä-Afrikasta ja kuuluu silkkikasvien heimoon (Apocynaceae). Se on erityisesti tunnettu kauniista ja sirosta ulkonäöstään sekä helppohoitoisuudestaan. Herttalyhtyä on kasvatettu suomessa jo pitkään. Se on erityisen helppohoitoinen huonekasvi, joka sopii hyvin myös aloittelijalle tai kotiin sellaisellekin hoitajalle, joka ei kovin paljon jaksa panostaa kasvien hoitoon😊 Herttaköynnös myös kukki heräksti. Kasvin kukat ovat erikoisen muotoiset – niitä on kuvailtu esimerkiksi piipun ja falloksen muotoiseksi.

Hoito:

  • Valo: Herttalyhty viihtyy parhaiten kirkkaassa, epäsuorassa valossa. Se kestää myös jonkin verran suoraa auringonvaloa, mutta liian voimakas aurinko voi polttaa lehdet.
  • Kastelu: Kasvi ei pidä liiallisesta kastelusta. Sen multa tulisi antaa kuivua kastelujen välillä, koska se on altis juurimädälle. Talvella kastelua vähennetään.
  • Ilmankosteus: Herttalyhty sietää hyvin normaalia huoneilmaa, mutta se arvostaa hieman korkeampaa ilmankosteutta, jota voidaan ylläpitää säännöllisellä sumuttelulla.
  • Lämpötila: Kasvi viihtyy parhaiten lämpötiloissa 18-24 °C. Se ei kestä kylmää ja vedon aiheuttamia lämpötilanvaihteluita.

Herttalyhty sopii eläinkotiin. Se ei ole myrkyllinen ja lisäksi kasvi on helppo nostaa kasvamaan korkealle –  ainakin omat kissamme tykkäävät nimittäin joskus leikkiä kasvin versoilla:-)

Myynnissä:  Kasvi hyvässä kasvussa, paljon versoja samassa ruukussa. Versojen korkeus n. 40cm

Hinta (sis. alv):

7,90 

8 cm ruukku

Kasvin pituus 40cm

Sopii eläinkotiin.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös