Siirry sisältöön
Ale!

Euphorbia ingens ’Variegata’ JÄTTIKASVI

Euphorbia ingens ’Variegata’

Euphorbia ingens ’Variegata’ on Etelä-Afrikasta kotoisin mehikasvi, joka kuuluu tyräkkikasvien (Euphorbiaceae) heimoon. Tämä kasvi on erityisen tunnettu näyttävästä ulkonäöstään ja helppohoitoisuudestaan. Se tunnetaan myös nimillä Afrikan maitokaktus ja kandelaarityräkki.  Euphorbia ingens  kasvaa pystysuorana, puumaisena kasvina, ja sen varsi on kulmikas ja usein neljä- tai viisikulmainen. Variegata- kannassa  varressa on vaaleampia, valkoisia tai kellertäviä kuvioita. Luonnossa kasvi voi kasvaa jopa kymmenenmetriseksi ja kotioloissakin toista metriä pitkäksi.

Kasvatus ja hoito

Euphorbia ingens ’Variegata’ on suhteellisen helppohoitoinen kasvi, joka sopii hyvin sisätiloihin. Tässä muutamia hoitovinkkejä:

  • Valo: Kasvi viihtyy kirkkaassa valossa ja sietää suoraa auringonvaloa. Se hyötyy pitkästä valojaksosta, joten sijoita se ikkunan läheisyyteen.
  • Lämpötila: Optimaalinen lämpötila on 18–24 °C. Kasvi sietää kuumia olosuhteita hyvin, mutta se ei pidä kylmyydestä eikä siedä alle 10 °C lämpötiloja.
  • Kastelu: Euphorbia ingens ’Variegata’ tarvitsee säännöllistä kastelua kasvukauden aikana, mutta mullan tulisi antaa kuivahtaa kastelujen välillä. Talvella kastelua vähennetään merkittävästi, sillä kasvi on lepotilassa.
  • Maaperä: Kasvi viihtyy hyvin hyvin läpäisevässä ja hiekkapitoisessa kasvualustassa. Kaktusmulta tai hiekan ja tavallisen kukkamullan seos sopii hyvin.
  • Lannoitus: Lannoita kasvukauden aikana kerran kuukaudessa laimealla nestemäisellä lannoitteella. Talvella lannoitusta ei tarvita.

Euphorbia ingens ’Variegata’ sisältää maitiaisnestettä, joka on myrkyllistä ja voi aiheuttaa ihoärsytystä sekä olla myrkyllistä nieltynä. Käsittele kasvia varoen ja pidä se poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta.

Myynnissä kuvan upea iso kasvi 17 cm ruukussa. Korkeutta n. 55-60cm

Hinta (sis. alv):

Alkuperäinen hinta oli: 39,00 €.Nykyinen hinta on: 34,50 €.

Vain 1 varastossa

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tiedon uusista tuotteista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Vieritä ylös